Sahurda Ne Yemeli? Sahurda Nasıl Beslenmeliyiz? Tok Tutan ve Susatmayan Besinler!

11 ayın nasıl göz açıp kapayıncaya kadar geçtiğinin bahsetmişken, Sultan’da 11 ay Ramazan yeniden tüm bereketiyle gelir.

Şimdi Ramazan Bayramı için lezzetlerle dolu sahur sofralarını kurmanın ve sevdiklerimizle aynı sofrada buluşmanın tam zamanı.

Elbette her yıl Ramazan dışında bir kaç soru gündeme geliyor, belki de en önemlileri “sahur ne yenir?” ya da “sahur ne yenir?” aslında. Çünkü sadece sahurda sizi tok tutacak besinleri öğrenmek değil, aynı zamanda sahurun ​​bizi gün boyu susuz bırakmadığını, vücudumuzun ihtiyaç duyabileceği malzemeleri içerdiğini ve bütçeyi de yormadığını keşfetmek yeterli. çok.

Bu yüzden “sahurda ne yenir?”, “sahurda ne yenir?” sorusunun cevabını verecek bu farklı ve lezzetli lezzetleri not alın diyoruz, başlayalım!

Yumurta

“Sahurda ne yenir?” diye düşünenlerin yanıtları arasında sahur yemeğinin en popüler yemeklerinden biri de yumurtadır. Bol protein tüketmesi ve uzun süre tok kalması onu sofraların yıldız isimlerinden biri yapıyor. Aynı zamanda yenebilecek en ekonomik ve lezzetli seçeneklerden biridir.

Yoğurt

Oruç sırasında vücut en çok ihtiyaç duyduğu maddelerden, sudan ve birçok mineralden uzun süre uzaklaşır. Bu da günlük yaşamı etkiler ve insanlar hızla aç, susuz, yorgun ve enerjisiz hissederler. Bu sorunlarla baş edebilmek için sahurda ne yenmesi gerektiğini çok iyi bilmek gerekir.

Salatalık

Yumurtaları kaynatıp sütü bardaklara döküyoruz. Sofraya biraz renk ve lezzet katmanın zamanı geldi. Bu noktada devreye zengin bir salata tarifi gelir ve salataya bol bol salatalık dilimleyerek susuzluğu önlemiş olursunuz ve kullanacağınız diğer sebzeler de ihtiyacınız olan vitamin ve mineralleri almış olur. ihtiyaç.

Yalnız dikkatli olun, sahur için hazırlayacağınız salatada kullanacağınız sosa dikkat etmeli, bol yağlı ve baharatlı soslar hazırlamalı hatta dilimlenmiş salatalık ve diğer sebzelerinizi hiç sos eklemeden yemeye çalışmalısınız.

Süt

Tıpkı yumurta gibi süt de bol miktarda protein içerdiği ve neredeyse gün boyu tokluk sağladığı için sahurun ​​düşünebileceği en lezzetli seçeneklerden biridir. Bunların yanı sıra vücudun sıvı ihtiyacının karşılanmasında da oldukça değerlidir.

Tarçın

Tarçın, vücudun şeker ihtiyacını en sağlıklı şekilde karşılayarak tokluk sağlar ve kan şekerini dengeler, ayrıca düzenli yenildiğinde ağız kokusunun önüne geçer. Tüm bu işlevlerinden dolayı Ramazan ayında sahurda tarçın kullanma alışkanlığının geliştirilmesi gerekmektedir.

Çiğ badem

Bildiğiniz gibi badem diyet lifi ve mineraller açısından oldukça faydalıdır ve diyet ve sağlıklı beslenme planınızın olmazsa olmazlarından biridir. İşte ramazan geldiğinde kesinlikle tüm bu işlevleri barındıran sahur sofrasındaki isimlerden biridir. Uzun süre tok kalmak ve gün boyu enerjik olmak istiyorsanız sahurda bir avuç badem yiyebilirsiniz. Ancak bademden kastımızın çiğ badem olduğunu söyleyerek başlayalım. Tuzlu olabilecekleri ve birçok farklı işlemden geçebilecekleri için kavrulmuş olanları seçmemek en iyisidir.

Yulaf

Yemek hazırlama konusunda fazla endişelenmek istemeyen ve gün boyu sağlıklı kalanlardansanız yulaftan destek alabilirsiniz. Yulaf ezmesi, vücudumuza iyi gelen potasyum, magnezyum, folik asit ve daha pek çok maddenin yanı sıra gün boyu tok kalmanızı sağlayan, aynı zamanda sağlıklı hissetmenizi sağlayan besin lifi içerir.

Karabuğday

Karabuğday, glütensiz olduğu için glüten intoleransı ve çölyak hastalığı olan kişilerin en sevdiği malzemelerden biridir. Bu özelliğinin yanı sıra potasyum, magnezyum ve besinsel lif yönünden zengin olması nedeniyle tok kalma ve kan şekerini dengeleme gibi konularda uzmandır.

Nohut

Sahurda yediklerinizden dolayı gün içinde çok acıkanlardansanız ve vücudunuza ihtiyacı olan proteini verirken sizi daha uzun süre tok tutacak lezzetler arıyorsanız, bu ürünleri bulabilirsiniz. Fasulyede aradığınızı bulun. Özellikle nohutla yapılabilecek bir ezme, ayrıca falafel gibi farklı nohut köfteleri de sahur sofranıza çok yakışacaktır. Ancak ne yazık ki fasulye hem besleyici hem de gaz yapıcıdır, bunu zaten biliyorsunuz ama yine de hatırlatalım.