“Nasıl hamile kalınır?” Merak ediyor ve hamile kalmanın yollarını mı arıyorsunuz? Vücudunuz bu konuda bir saat gibidir, bu yüzden önce vücudunuzu tanımanız gerektiğini bilmelisiniz.
Bu yazımızda nasıl bebek sahibi olunacağını ve hamile kalmak için en uygun zamanın ne zaman olduğunu detaylı olarak anlattık.
Çocuklar nasıl yapılır?
İlk olarak, vücudunuzun hamile kalmak için bazı hazırlıklardan geçmesi gerekir. Gebeliğin ilk şartı adet döngüsünü saymaktır. Bazı kadınların adet döngüleri daha kısayken, bazılarının adet döngüleri daha uzun olabilir. Bu döngü, sağlıklı bir kadın vücudunda ortalama 28 gün olmak üzere 25 ila 35 gün arasında sürebilir.
Bazı kadınların yaşamları boyunca düzensiz adet döngüleri olabilir. Bu nedenle hamile kalmak için adet döngünüzün ortalama kaç gün sürdüğünü bilmeniz gerekir.
Ne zaman hamile kalabilirsiniz?
“Ne zaman hamile kaldınız?” sorusuna en iyi cevap biz değil miyiz, vücudunuz veriyor, aynısı yumurtlama için de geçerli!
Ortalama adet döngüsünün 28 gün olduğunu düşünürsek, yumurtlama döngünün 14. gününde gerçekleşir.
Kavramın temelinde karmaşık bir olaylar dizisi vardır. Her ay hipofiz bezinden salgılanan hormonlar yumurtalıkları uyarır ve yumurtlamayı sağlar. Döllenme sırasında yumurta ve spermin başarılı birleşmesi oldukça yüksektir.
İşte bu noktada “Yumurtlama dışında hamile kalmak mümkün müdür?” diye düşünebilirsiniz. Bu pek olası değil. Bir sonraki yumurtlamanıza kadar hamile kalma şansınız çok az.
Bu noktada bilmeniz gereken iki önemli şey var;
Kadın üreme sistemindeki sperm 5 güne kadar yaşayabilir.
Sperm kalitesi nasıl artırılır?
Bir yumurtanın ömrü 24 saattir.
Nasıl hamile kalınır? Hamile kalma püf noktalar!
“Çocuk nasıl yapılır?” Bu aşamada bu soruya doğru cevap verilir. Size bir yumurtanın nasıl döllendiğini açıklayalım. Serbest kalan yumurta, spermle tanışmak için fallop tüpüne girer.
Yumurta hücreleri ayrılır ve kanal yoluyla 4-5 gün sonra oluşan uterusa taşınır.
Rahim yumurta ile aşılamaya hazırlanıyor. Gördüğünüz gibi, vücudun mekanizmaları çok verimli. Partneriniz seks sırasında boşaldığında sperm hücreleri vajinanıza girer. Hamilelik, bir sperm hücresi bir yumurtayı döllediğinde ortaya çıkar ve bu, bebek oluşumunun tüm aşamaları için geçerlidir.
Ayrıca partner boşalmasa bile penisinden sperm hücresi içerebilecek sıvının (zevk suyu) akabileceği varsayılmaktadır. Bu spermler bir yumurta hücresini döllerse de hamile kalabilirsiniz. Artık oyuncak bebek yapmanın tüm ayrıntılarını biliyorsunuz!
Yumurtlama dönemi nasıl anlaşılır?
Hamile kalmanın yollarından birinin de yumurtlama döneminde seks yapmak olduğunu söylemiştik. Yumurtlamadan 1 veya 2 gün önce yapılan ilişki, hamile kalma şansınızı artırır. Peki yumurtladığınızı nasıl anlarsınız?
En kolay çözüm partnerinizle sık cinsel ilişkiye girmek olsa da, doğurgan olduğunuzu, yani bebek sahibi olmak için en iyi zamanın ne olduğunu belirlemenize yardımcı olacak yollar vardır ve farklı yöntemler denemenize gerek yoktur. İşte hamile kalmanın en etkili yolları:
Hamilelik Takvimi
Hamileliğinizin adet döngüsünü hesaplayabilmeniz için aylık döneminizin başlangıcını işaretlemek için takviminizi kullanın.
Her adet döneminin kaç gün sürdüğünü takip edin. Çoğu kadın için yumurtlama, döngünün ortasından sonraki 4 gün içinde gerçekleşir.
En doğurgan olduğunuz zaman için bir zaman çerçevesi belirlemek için adet döngünüzü birkaç ay boyunca takip edin. En kısa süredeki gün sayısından 18 çıkarın. Bir sonraki adetinizin başlamasına kadar geçen gün sayısını hesaplayın. Bu hafta en verimli haftanız olabilir!
Bu süre zarfında, özellikle yumurtlamadan önceki günlerde, hamile kalma şansınızı artırmak için eşinizle seks yapın.
Yumurtlama sırasında kaç kez ilişkiye girdiğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Yumurta hücresinin sadece 12-24 saat hayatta kaldığı göz önüne alındığında, yumurtlama sırasında çoklu ilişkiye girmek hamilelik şansını artırmak için önemlidir.
Yumurtlamadan önce, berrak, pürüzsüz vajinal akıntıda bir artış fark edebilirsiniz. Bu salgılar çiğ yumurtaların yumurta aklarına benzer.
Yumurtlamadan sonra gebe kalma şansı düşük olduğunda, sıvının bulanık, kalınlaştığını ve tamamen kaybolduğunu görebilirsiniz. Vajinal sıvıdaki değişiklikler genellikle yaklaşan doğurganlık dönemini gösterir. Bazal vücut ısısı, tam dinlenme halinde ölçülen vücut ısısıdır. Yumurtlama, bazal sıcaklıkta, genellikle 1°C’nin altında, hafif bir artışa neden olur. Referansınız için, doğurganlığınız daha yüksek sıcaklıklardan 2-3 gün önce zirvede.