Metasophie ilminin kurucusu Metasof & Ekonomist Kaan Sarıaydın “Metasophie ilmi, insanın kullanım kılavuzudur, insanın kendisidir. Ruh, akil ve beden üçgeninde insana, kendi lisaninin gramerini, yasam içerisinde evrensel döngülerle olan bağlarını öğretir.” diyor.
Kaan Sarıaydın, Metasophie ilminin neden ihtiyaç olduğunu şu sözleriyle açıklamıştır “Ruhuyla konuşmayı başaramayan insan kendi şifrelerini bilmeyen insandır! Ruhunun dilini bilmeyen insan ne yaşadığı anın tadını çıkarabilir nede yarınları hakkında fikir sahibi olabilir.”
Ankara’da dünyaya gelen Kaan Sarıaydın, 1996’li yıllarda Johann Wolfgang Goethe-Üniversitesindeki İşletme yüksek öğreniminin ardından, dünyanın ileri gelen uluslararası finans kuruluşlarında trader olarak iş hayatına ilk adımını atması, seçmiş olduğu kariyer alanında, ona, Metasophie ilmiyle tanışmasına giden yolun onunu açmıştır. Kaan Sarıaydın yöneldiği ve gerçekleştirdiği her işte “basarinin” vazgeçilmezlik ilkesini benimsemiş, yaratıcı bireyin girişimci özgürlüğü ve liderliği ile ekonomilere, şirketlere ve devlet başkanlarına “daha başarılı bir ekonomi için” katkıda bulunan, lider bir ekonomist olmuştur. Lehman Brothers, Morgan Stanley gibi kurumsal firmalarda CEO olarak kariyer hayatını sürdürmüş olan Kaan Sarıaydın, 2008’li yıllardaki finansal krizden sonra öncü girişimleriyle, uluslararası finans ve kriz deneyimlerini toplumlara aktarmak için birçok konferans ve davetlerde yer alarak Anadolu’nun her bir kösesindeki insanların sorularını cevaplayarak gönül seferberliği ilan etmiştir.
Metasophie ilmini gelecek nesillere aktarmak ve bu ilimden faydalanmak isteyen insanlar için oluşturduğu eğitim grupları ve seminer çalışmaları ile insanlara “en büyük bilgeliğin kendini bilmek olduğunu” anlatmaktadır.
Metasophie Nedir?
Metasophie insanın kullanım kılavuzudur! Evet, doğru duydunuz insanın kullanım kılavuzudur. Bu tarifnameyi yaparken tabii ki merak ediyorsunuz. “Nasıl yani?” sorusu oluştu akıllarınızda değil mi?
Dünyada dilleri farklı, milletleri farklı, inançları farklı milyarlarca insan bulunmakta ve dünya sürekli doğum ve ölüm arasında bir doldur boşalt seklindedir, birileri dünyaya gelirken birileri ölmektedir. Dünyaya gelmiş tüm insanların kafasını karıştıran sorular oluşmaktadır. Milleti, inancı, dili ne olursa olsun herkes ruhunun varlığını bilmek, kendini tanımak ve anlamlandırmak ister. Tüm insanların ortak bir sorusu vardır. “Bir tanımlamamız var mı?” Ruhumuzu anlatan, bize ait bir kullanım kılavuzumuzun olduğu gerçeği var mıdır? Bu nedenledir ki insanların en çok aradığı şey kendisidir!
İnsan yaşamı boyunca sürekli kendini arar durur. Ruh, insanı oluşturan üç unsurdan biridir. Aslında ruh insanın lokomotifidir ve bu lokomotifin nasıl kullanıldığını bilmemek onu raylardan çıkartarak birçok istenmeyen kazaların oluşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle kendini tanımak isteyen insanların hepsi yaşam yolculuğunda bindiği trenin lokomotifinin nasıl kullanıldığını bilmek istemektedir.
Metasophie, “sır” gibi tutulan ilimdir ve bir “çeviri sistemidir!” Bir ideolojinin, bir dinin, bir düşünce akiminin felsefi bir oluşumun eseri değildir.
İnsan yol haritası, kullanım kılavuzu siluetine ve avuç içlerine dizayn edilmiştir. Metasophie, dışarıdan alınacak bir öğreti değildir. Metasophie insanın kendisidir, kendi ilmidir!Metasophie “sen” demektir! Metasophie “senin kullanım kılavuzun demektir!”
Kaan Sarıaydın CEO