Karındeşen Jack kimdir? Karındeşen Jack hayatı ve biyografisi!

1888’de Londra’nın Doğu Yakası’ndaki beş – veya muhtemelen altı – kadının katilinin kimliği bir sır olarak kaldı, ancak dava dehşete düşmeye ve büyülemeye devam etti.

Ağustos ve Kasım 1888 arasında, Londra’nın Whitechapel bölgesi beş vahşi cinayetin sahnesiydi. Katil ‘Karındeşen Jack’ olarak adlandırıldı. Öldürülen tüm kadınlar fahişeydi ve biri hariç – Elizabeth Stride – hepsi korkunç bir şekilde sakat bırakıldı.

Mary Ann Nicholls’in ilk cinayeti 31 Ağustos’ta gerçekleşti. Annie Chapman 8 Eylül’de öldürüldü. Elizabeth Stride ve Catherine Eddoweson 30 Eylül ve Mary Jane Kelly 9 Kasım’da öldürüldü. Bunlara genellikle ‘kanonik beş’ Ripper cinayetleri denir, ancak 6 Ağustos 1888’de bıçaklanarak öldürülen Martha Tabram, bazı ‘ripperologlar’ tarafından ilk kurban olarak kabul edilir.

Katilin kimliği konusunda çok fazla spekülasyon yapıldı. Silahın kanıtlarına ve meydana gelen sakatlıklara dayanarak bir insan anatomisi bilgisi gösteren bir doktor veya kasap olduğu ileri sürülmüştür. Sorumlu olabilecek bireyleri öne süren birçok teori ortaya atılmıştır. Bir teori cinayetleri Kraliçe Victoria’nın torunu Prens Albert Victor ile ilişkilendirir, ancak Clarence Dükü olarak da bilinir, ancak bunun kanıtları önemsizdir.

Fahişelere yönelik şiddet nadir değildi ve kadınların vahşileştiği pek çok örnek vardı, ancak bu cinayetlerin doğası tek bir faili öne sürüyor.

Catherine Eddowes’in cinayeti mahallinden çeyrek mil uzaklıktaki ‘Juwes [sic] hiçbir şey için suçlanamayacak erkekler değil’ ifadesi, tebeşirle bir duvara çizildi ve bu tarafından yazıldığı ileri sürüldü. katil. Bir polis memuru, büyük bir Yahudi nüfusu olan bir bölgede Yahudi karşıtı bir tepkiden korkarak sözlerin kaldırılmasını emretti. Katilin bazen bazı halk figürleriyle mektupla temas ettiği düşünülmektedir. Tebeşir mesajı gibi bu mektupların hiçbir zaman gerçek oldukları kanıtlanmamıştır ve sahte olabilirler.

Karındeşen Jack asla yakalanmadı ve Kasım 1888’den sonra tekrar öldürüldüğü düşünülmüyor.